Om Tindered

30 år av tradition och matpassion

Tindered 30 år

Vi har en förkärlek för det hemmagjorda. Råvaror från vår egen och andras intilliggande gårdar är därför hjärtat i vår verksamhet och det är där hemligheten i smakupplevelsen ligger. Rårörda lingon till raggmunken, egenodlade kräftor kokta på Tindereds vis. Ål från eget vatten och ägg från Bramahöns, Blomehöns och vaktel är något av det du finner i vårt utbud. Klassiker och specialiteter, allt efter säsong. Köket med fullständiga rättigheter berättar gärna historien om just den mat du äter. Vi har inte glömt barnens favoriträtter då vi vill att alla i familjen ska trivas hos oss. Köket har en egen konditor och de läckraste bakverk finns för att avnjutas med en kopp kaffe.

I restaurangen inredd i Carl Larsson-stil har vi plats för 170 gäster inomhus och 100 på terrassen. När vintermörkret sänker sig tänder vi brasan och öppnar upp för vårt välkända julbord. Varmt välkommen till oss på Tindered Lantkök!

Tindered

Ett genuint besöksmål för alla

Verksamheten bygger på lantgården, gårdskrogen med 170 platser, catering och fulla rättigheter samt boende för turister några kilometer bort. För dig som har egen matsäck finns en fin rastplats, ett lusthus med utsikt över sjön, en lekplats och möjligheter till bad, roddtur och fiske. I anslutning till Tindered Lantkök tankar du bilen på macken, laddar din Tessla eller elbil. Gårdskrogen har generösa öppettider året runt. Festvåningens öppettider anpassas efter beställning.

Oavsett om du är gäst hos oss under en dagsutflykt på vintern för att åka skridskor eller i sällskap med en bussresa en solig sommardag, kan du ta med maten från köket ner till sjön Ommen som ligger precis intill. Ta gärna med den fyrbenta familjemedlemmen ner till klipporna för att njuta av en sjungande is eller spegelblank sjö. När årstiden tillåter kan det vara inbjudande att ta sig ett dopp eller låna vår roddbåt, kanske bara för ligga helt stilla mitt ute på sjön en liten stund. Har du lust att gå vår naturslinga på 1,2 kilometer får du hälsa på hönsen, beskåda gravar från bronsåldern samt träffa våra surrande små medarbetare i biodlingen. Det är de som tillverkar den honung vi säljer. Sista biten tar du genom hagen intill sjön. Där betar våra helt fredliga Highland Cattles.

I anslutning till anläggningen ligger sjön Ommen där det går bra att bada och fiska. Det finns också möjlighet att hyra roddbåt.

Tindereds historia

1990 förverkligade vi en vision och öppnade gårdskrogen Tindered Lantkök som avspeglar vår livsstil på gården i Småland. Därför är det nästan som om du kommer hem till oss när du kliver in i restaurangen som ligger bekvämt belägen intill väg E22. Med vår personliga omtanke vill vi göra din vistelse, inomhus och utomhus, till en sinnlig upplevelse där du snabbt glömmer att du befinner dig intill en huvudväg. Vi är den fjärde generationen på gården som fick sitt namn redan år 1383 då abbedissan Beata Haraldsdotter från Bjärka Säby skänkte egendomen. Beata tyckte att den tindrande bäcken som förenar havet och den intilliggande sjön Ommen var så vacker att gården uppkallades efter den. Idag, sjuhundra år senare för vi det historiska arvet vidare och kombinerar det med den moderna människans längtan efter mat och miljö när den är som bäst. Tindered Lantkök är vald till bästa vägkrog flera år i rad och Annette har röstats fram till Årets Västervikare. Och 2023 blev Annette vald till årets entreprenör på Tjustgalan utav Västerviks företagsgrupp.

utomhus-header-07
kanelbullar-header
utomhus-header-03
djur_header